6 Ekim 2016 Perşembe

LPG'li Araçta Gaz Kokusu Nedenleri

Lpgli Araçta Gaz Kokusu Nedenleri

LPG'li Aracınızdan gaz kokusu gelmesinin birden çok nedeni olabilir.
Araçta gaz kokusu oluşum nedenlerini şu şekilde sıralayabiliriz:
·         Bu nedenlerden en yaygın olanının LPG sisteminde kaçak olması olduğunu söyleyebiliriz. LPG sistemindeki büyük kaçakları, şamandıra emniyet valfi kesse bile araçta gaz kaçağı durumu yaşanıyor da olabilir. Küçük sızıntıları, zamanında tespit edebilmeniz adına arada bir kaçak kontrolü yaptırmanızı tavsiye ediyoruz.
·         Kullandığınız marka gazın kalitesiz olması da araçtan gaz kokusu gelmesinin bir diğer önemli nedenidir. Koku, hissedilir bir derecede ise kullandığınız gaz markasını değiştirmeniz, oldukça mantıklı olacaktır.
·         Araç beyin diyaframının deforme olması ve görevini tam anlamıyla yerine getirememesi, gazın iyi bir şekilde yanmamasına sebep olur. Bu durumda egzoz çiğ gaz atacağı için koku almanız da kaçınılmaz olur. Çiğ gaz kaynaklı koku, ancak lpg ustaları tarafından anlaşılabilir ve ustalar tarafından beyin tamir takımı değiştirildiğinde LPG'li araçta gaz kokusu sorunu da çözüme kavuşturulmuş olur.
·         Egzozun patlak olması da gaz kokusuna neden olan bir diğer önemli durumdur.
·         LPG beynine yeterli sıcak su gelmemesi; araçtan gaz kokusu gelmesinde önemli bir sebep olarak karşımıza çıkar. Sıcak suyun lpgye yeterli miktarda gitmemesinin en yaygın nedeni ise radyatörde su kaçağı olmasıdır.

·         Araç manifold contasının su kaçırması; araçta suyun eksilmesine ve aracın hararet yapmasına neden olur. Bu durumda lpg beyni, yine tam olarak ısınamaz ve bu yüzden de araçta gaz kokusu ortaya çıkar.



Sıralı ve Karbüratörlü sistem LPG'li aracınızda oluşan arızaların muhtemel sebeplerini öğrenmek için alt taraftaki ilgili pencereye tıklayınız.
Sıralı Sistem LPG Sorunları Ve Çözümleri 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder