11 Eylül 2013 Çarşamba

Benzin Pompa Rolesi

Benzin Pompa Rolesi



Sıralı lpg sistemi takılı olan araçlarda benzin pompa rolesi nin önemini kısaca açıklayacak olursak araç lpg de çalışırken aracın benzin deposunda bulunan benzin pompası sürekli çalışmaya ve ön tarafa benzin pompalamaya devam etmektedir. Benzinin motorla depo arasında sürekli dolaşım ve devirdayım yapmasından dolayı benzınde ısınma ve genleşme yaptığı için havalandırmadan yani benzin tahliyesinden buhar halinde uçmasına ve depodaki benzin mikrarının azalması meydana gelmektedir.

Aynı zamanda depodaki benzinin sürekli boşa devirdayım yapmasından dolayı meydana gelen ısınma ve genleşme sebepleri yüzünden benzinin oktanı ve yanma oranı güşer. Bu gibi durumlarda benzin pompasının arıza yapmasını engellemek için araca benzin pompa rolesi taktırmak yeterli olacaktır. benzin rolesinin önemi sıralı sistem lpg bulunan araçlarda çok önemli olup bir kaç örnek verecek olursak çeğrek deponun altında benzin bulunan sıralı sistem lpg li araçta araç lpg de seyir halindeyken örneğin virajlı yollarda ve engebeli yollarda benzin pompası  depodan benzini tam olarak çekemediği için benzin pompası kurukuruya çalışıp kısa sürede arıza yapacaktır.

Araçtaki benzin sevyesi 4/1 altına düşmesi sadece benzin pompasının arıza yapmasına sebep olmaz aynı zamanda motorda ve benzin enjektörlerinde pahalı arızalar yol açmasına neden olur. bu konuda kısa bir açıklama yapacak olursak benzin deposunda yakıtın içinde bulunan ağır metaller ve pis maddeler sürekli tabanda kaldıkları için benzin pompası davamlı benzini depo ve motor arasında devir dayım ettiği için bu zararlı maddeler benzin filtresi ve enjektörlerinin tıkanarak arıza yapmalarına neden olurlar. Aynı zamanda benzinin oktanı ve yanma kalitesi düştüğü için motorada büyük arızalar açamasına neden olurlar.
Bu gibi arızalara neden vermemek için aracımaıza benzin pompa rolesi taktırmalıyız.

Benzin Pompa Rolesinin Görevi nedir ?

Araç lpg ile çalışmaya başladığı anda 5 saniye içinde benzin pompa rolesi devreye girerek benzin pompasın boşa çalışmasını durdurur. Araç lpg de çalıştığı sürece her 30 dk bir 15 sn süreliğne devre dışı kalarak benzin enjektörlerinin soğumasına yardımcı olur. Benzin pompa rolesinin görevi  aynı zamanda sizi pahalı masraflardan kurtarmaktır.

Benzin Pompa Rolesi
Benzin Pompa Rolesi
Sıralı ve Karbüratörlü sistem LPG'li aracınızda oluşan arızaların muhtemel sebeplerini öğrenmek için alt taraftaki ilgili pencereye tıklayınız.

Sıralı Sistem LPG Sorunları Ve Çözümleri 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder