11 Eylül 2013 Çarşamba

LPG Beyin Arızası

LPG Beyin Arızası


1: LPG beyin arızası sabahları motor ısınmadan stop ettiğinizde çok geç çalışıyorsa (örnek 1 dakika gibi süre) diyafram özelliğini kaybettiği için karbüratöre aşırı yakıt yolladığından geç çalışmaya neden olacaktır bu durumda regülatörün değişmesi gerekir.

2: Aracın radyatör kapağını motor soğukken açın ve radyatördeki sıvıyı koklayın LPG kokusu duyarsanız LPG diyaframı yırtılmış demektir tamiri ve yedek parçası piyasada olmadığı için LPG beyni arızası olduğundan dolayı regülatörün değişmesi gerekir.

3: Motor sıcakken stop ettiğinizde örneğin bir dakika sonra geri çalıştıracaksınız çok geç çalışıyorsa beynin üzerindeki kesici valf özelliğini kaybetmiş demektir araçta hem fazla yakıt yakmasına ve marş motoruna aşırı yük bindiği için marş dinamosunun arıza yapmasına neden olacaktır bu durumda lpg beyninin ( regülatörün )  değişmesi gerekir.

4:LPG beyin arızası Araç motoru soğukken ilk çalıştığında aracın içine LPG kokusu alıyorsa büyük ihtimal regülatörün içimdeki LPG beyni ve su diyaframları yıpranmış ve özelliğini kaybetmiş demektir gaz beynini değiştirdiğiniz taktirde bu sorun ortadan kalkacaktır.

LPG Beyin Arızası

Sıralı ve Karbüratörlü sistem LPG'li aracınızda oluşan arızaların muhtemel sebeplerini öğrenmek için alt taraftaki ilgili pencereye tıklayınız.

Sıralı Sistem LPG Sorunları Ve Çözümleri 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder