18 Kasım 2016 Cuma

Gaz Gösterge Arızasının Sebepleri


Gaz Gösterge Arızasının Sebepleri

Soru: LPG tankı üzerindeki gösterge çalışıyor ama düğmede gaz seviyesi görünmüyor.

Cevap: LPG tankı üzerinde gaz seviyesi görünüyor LPG düğmesinde görünmüyorsa tank ile düğme arasındaki kabloda kopukluk vardır. Kablonun kopuk kısmı tamir edilip yada yenisiyle değişirse LPG düğmesi gaz seviyesini gösterir hale gelecektir.

Soru: LPG tankı üzerinde fuul göstermesine rağmen LPG düğmesinde yarım depo gösteriyor neden.

Cevap: LPG tankında ful araç içerisindeki düğmede yarım depo gösteriyor ise LPG tankı şamandıra sensör camı arızalı veya sensör camı yönü tam olarak sabitlenmemiş olabilir.Özellikle sıralı sistemlerde yaşanan bu sorun bilgisayar bağlantısı yapılırken sensör seçimi yapılırken yanlış seçilmiş olabilir. Veya farklı sensör camı takılmış olabilir.

Soru: LPG tankını dolu olasına rağmen LPG gösterge ışıkları yanmıyor.

Cevap: LPG tankı dolu olmasına rağmen LPG gösterge ışıkları çalışmıyor ise önce tank üzerindeki sensör camı çalışıyormu diye kontrol edilmeli çalışmıyor ise sorunun tespiti için LPG sensör camı deneme maksatlı değişmeli. Aksi halde sorun devam ediyorsa LPG şamandırası arızalı demektir. LPG servisinde usta tarafından şamandıra arızasının giderilmesi istenir.

Soru: Depo Boş Ama LPG Dolu Gösteriyor Neden

Cevap: Boş depoya araç içerisindeki düğmede LPG dolu gösteriyor ise bunun iki sebebi vardır. LPG şamandırasından ön kısma gelen kablo kopmuş veya soketinden çıkmış olabilir. Bir diğer sebep ise LPG şamandırası fulde takılı kalmış olabilir.

Sıralı veya Karbüratörlü sistem LPG'li aracınızda oluşan arızaların muhtemel sebeplerini öğrenmek için alt taraftaki ilgili pencereye tıklayınız.

Sıralı Sistem LPG Sorunları Ve Çözümleri 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder