17 Kasım 2016 Perşembe

LPG Beyin Montajı Nasıl Edilmelidir ?



LPG Beyin Montajı Nasıl Edilmelidir ?


Araçlara LPG beyin montajı yaparken en önemli etkenlerden birisi LPG beyinlerini karbüratör kısmına en yakın mesafede bağlamamız ve regülatörde bulunan gaz çıkış ucunun dik yukarıya bakar şekilde montaj etmemizdir.

Regülatör karbüratör kısmına ne kadar yakın olursa LPG'li araçdaki performansda o kadar iyi olur. Sebebini kısa bi örnek vererek anlatalım araç LPG de rolantide çalışırken regülatörden çıkan gaz basıncı insan nefesi kadardır.

Karbüratöre gelen buhar halindeki LPG nin düşük basınçta geldiğinden dolayı mesafe ne kadar karbüratöre yakın olursa hem rolantide hemde seyir halinde mesafe yakın olduğundan dolayı karbüratörlü LPG sistemi bulunan aracın perfonması o kadar iyi olur.

Regülatör Su Girişleri Nasıl Bağlanmalı ?

Su hortumlarını bağlarken acaba regülatörün bu ucu su girişimi yoksa su çıkışımı diye düşenebilir kafanız karışabilir kesinlikle regülatör su hortumlarında giriş çıkış önemli değildir. LPG beyin montajı yaparken hortumlarnı ters bağlantı yapma şansınız yok.
LPG beyninde bulunan su girişlerine istediğiniz su ucunu bağlayabilirsiniz su bağlantılarını yaparken özellikle LPG beynini takmadan önce beynin su dirseklerne bağlanan kelepçeler sağlam mı ? su hortumlarında çatlak yırtık var mı ? Su hortumlarını LPG beynine bağladıktan sonra hortumlarda suyun dolaşmasınına engel olacak kırılma katlanma var mı ? kontrol ederek LPG beyin montajı yapılmalıdır. Montaj tamamen bittikten sonra LPG'li araç çalıştırılarak bağlantılarda su kaçağı ve gaz kaçağı varmı yokmu kontrol edilmelidir.

Regülatöre Gaz Girişi Borusu Nasıl Takılır ?

LPG'li araçların ön kısımda bulunan gaz kesiciden regülatöre gelen bakır boruya regülatör gaz giriş borusu denir. Gaz giriş borusunu bağlarken ilk dikkat etmemiz gereken kural anahtar kullanmadan bakır borunun ucundaki civata dişine sahip olan rekoru beyine bağlarken anahtar kullanmadan elimizle iki üç tur sıktıktan sonra anahtarla sıkmalıyız.
İkinci kural ise regülatöre bağlanan bakır borunun bağlantısını yaptıktan sonra araç çalışırken rolantide titreşimden sağa sola sürtmediğne emin olmalıyız ve son olarak aracın kabutunu örttüğmüzde kabutun boruya çarpmadığna emin olduktan sonra araç LPG de çalışırken gaz kaçağı var mı gaz kaçak dedektörü veya köpükle kontrol etmeliyiz.

Sıralı Sistemlerde LPG Beyin Montajı Nasıl Yapılır

Sıralı sistemlerde LPG beyin montajı yukarda anlatılmış şekilden tek farkı LPG enjektörlerine yakın mesafede takılmasıdır.

Sıralı sistem LPG'li aracınızda oluşan arızaların muhtemel sebeplerini öğrenmek için alt taraftaki resme tıklayınız.

Sıralı Sistem LPG Sorunları Ve Çözümleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder