17 Kasım 2016 Perşembe

Karbüratörlü Sistem Araçta Vitesi Boşa Atınca Stop Etme Sorunu

Karbüratörlü Sistem Araçta Vitesi Boşa Atınca Stop Etme Sorunu 


Karburatörlü sistemlerde LPG li araç vitesi boşa atınca stop ediyorsa şayet LPG beyninde herhangi arıza yoksa genelde iki sebepten meyadana geldiğni belirtmek isterim. LPG ayarı veya karbüratöre giren hava miktarı otogaz ustası veya bilinçsiz kişiler tarafından yanlış ayarlanmış demektir.

Aşağıda karburatörlü LPG sistemlerinde vitesi boşa atınca stop etme nedenlerini
aklımız yettiğince sıraladık.


1- LPG beyni arızası karbüratöre aşırı miktarda gaz gönderip motorun boğulmasına neden olup vitesi boşa atınca aracın stop netmesine neden olur. Arızalı LPG beyni genelde motor soğukken karlama ve buzlanma yapar.

2- LPG ayarı bilinçsiz kişiler tarafından yapılırsa regülatör gaz basınç ayarı ve motora giren hava miktarı dengeli ayarlanmazsa karbüratöre giren hava miktarı fazla olup boğulmaya neden olacağı için LPG li araçta stop etme sorunu ortaya çıkar.

3- Motor suyu eksikse LPG beyni geç ısınacağından özellikle motor soğukken vitesi boşa atınca rolanti düşer ve araç stop eder.

4- Karburatörlü ve eski tip enjeksiyonlu araçlarda gereksiz yere hava filtresi değişirse motora giren hava miktarı değişip düzensizleşeceği için araç düzensiz çalışır ve vitesi boşa atınca stop etme sorunu ortaya çıkar.

5- Özellikle renault opel hundai ve doğan slx gurubu araçlarda hava filtresi içinde hava cikle kelebeği tertibatı bulunur. Bu tertibat içerisindeki civalı kelebek havadaki sıcaklık soğukluk ve nem oranına göre motora hava girişini ayarlar. Bu kelebeğin iyi bir LPG ustası tarafından kapalı konumda sabitlenmesi gerekir aksi halde boşa attınca rolanti sorunnun önüne geçilemez.

6- Motorun çalışma sisteminde yani araç benzinde çalışırkende rolanti ve stop sorunu mevcutsa LPG çalışırken stop etmesi gayet normaldir. Motorun benzinde düzensiz çalışmasına sebep olan etkenler bulunup düzeltiilmediği sürece LPG de sorun aranması doğru değildir.

Karbüratörlü sistem LPG'li aracınızda oluşan arızaların muhtemel sebeplerini öğrenmek için alt taraftaki renkli pencereye tıklayınız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder