17 Kasım 2016 Perşembe

Karbüratörlü Sistem Araçta Tekleme Sorunu


Karbüratörlü Sistem Araçta Tekleme Sorunu

Bu yazımızda karbüratörlü LPG sistemlerinde tekleme sorununa açıklık getirdik. Sıralı sistem araçlarda tekleme sorunu hakkında makalemizi okumak için Burayı tıklayınız.
Karbüratörlü araçlarda tekleme genellikle ateşleme sistemi ve LPG ayarının bozuk olmasından meydana gelmektedir. Araçta tekleme medana geldiğinde öncelikle LPG servisine giderek aracın LPG ayarında problem varmı yokmu kontrol ettirmeliyiz. Özellikle karbüratörlü sistem araçlarda LPG ayarı yapılırken motora giren hava miktarı düzgün ayarlanmazsa düşük devirlerde kalkışta tekleme sorunu meydana gelmektedir. Şimdi motor kaynaklı Karbüratörlü Sistem Araçta Tekleme Sorunu sebeplerini sıralayalım.

Motorda Teklemeye Neden Olacak Sebepler.

1- Ateşleme sistemini özellikle 4 mevsim yaşayan yerlerde kışa girerken kontrol ettirip özelliğni yitiren motorun çalışama sağlığnı etkileyen parçaları tespit ettirip değişmemiz gerekir.

2- Her yıl kışa girerken subap ayarı ve sente ayarnı kontrol ettirmeliyiz bu ayarlar zamanla kendiliğinden değişkenlik gösterip bozulurlar.

3- Motor suyu eksikse LPG beyni yeteri derecede ısınmaz bu sebepten yanma odasına fazla miktarda LPG yakıtı gideceği için tekleme meydana gelir.

4- Aracın eksoz manifold contasında kaçak varsa hem gaz kokusu hemde gazda tekleme sorunu meydana gelir.

5- Aracın ve LPG sisteminin elektirik tesisatında sorun varsa özellikle stabize ve badallı yollarda LPG'de tekleme sorunu meydana gelebilir.

LPG Sisteminde Teklemeye Neden Olan Sebepler

1- LPG ayarı ve motora giren hava miktarı düzensiz ise veya yanlış yapılmışsa özellikle düşük devirlerde ve kalkışlarda LPG'de silkeleme sorunu ortaya çıkar.

2- Gaz kesici içerisinde bulunan gaz filtresi uzun süre değişmediyse seyir halindeyken tıkanıklığa neden olup araçta tekleme sorununu ortaya çıkarabilir.

3- LPG elektrik tesisatının oksitlenmiş ve gevşemiş olmasından stabilize yollarda teklemeye neden olduğu görülmüştür. Özellikle LPG sigortası zamanla oksitlenerek aşınma meydana gelir buda aracın seyir halinde teklemesine neden olur.

4- Herşeyin olduğu gibi LPG beyinlerininde ömürleri vardır. LPG beyni içerisinde bulunan diyafram zamanla sertleşerek veya çatlayarak motora gaz miktarını düzensiz gönderir. bu sebepten dolayı lpgli araçta tekleme meydana gelir.

LPG li araçlarda aracın ateşleme sisteminde hata yoksa ve benzinde her hangi tekleme durumu görünmüyosa LPG enjektörlerinden biri arıza yaptığından dolayı LPG'de tekleme sorunu ortaya çıkar...

Karbüratörlü sistem LPG'li aracınızda oluşan arızaların muhtemel sebeplerini öğrenmek için alt taraftaki renkli pencereye tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder