1 Kasım 2016 Salı

LPG'li Araçlarda Gaz Kokusunun Sebepleri

LPG’li Araçların Koku Yapmasının Sebepleri Nelerdir?

LPG'li araçlarda gaz kokusu yapma sebebi bir çok nedenden kaynaklanabilir. Araçta gaz kokusu genelde iki sebepten kaynaklanır. Bunların başında katkılı Otogaz kullanmak diğeri ise LPG bağlantılarında gevşeme ve arızadan dolayı kaynaklanır. Bu LPG sorunu hakkında herkesin anlayacağı şekilde açıklık getirecek olursak mesela katkılı Otogaz içinde motor koruyucu yağ ve koku gibi katkı maddeleri bulunur. 

Katkılı Otogaz içindeki yağ ve koku maddesi özellikle regülatör contasından sızarak regülatörün etrafını yağ tabakası gibi sarar buda araçta gaz kaçağı varmış gibi koku yaymasına sebep olur. Oysaki araçta gaz kaçağı olmayıp regülatörü ve bağlantı noktalarını saran katkı maddelerinin kokusudur. 

Şayet sizinde aracınızdaki LPG REGÜLATÖRÜ YANİ LPG beyni yağlanmış ise köpüklü su ile yıkayarak rahatsız edici bu kokudan kurtulabilirsiniz.

LPG'li Araçlarda Gaz Kaçağı Neden Meydana Gelir?

Nasıl dünya üzerindeki herşey yıpranmaya mahkum ise LPG parçalarında zaman içinde yıpranır arıza yapar. LPG'li araçlarda gaz kaçağı titreşimden sürtünmeden ve zaman içerisinde regülatör diyaframının patlamasından meydana gelir. Şayet aracınızdan gaz kokusu geliyor ve kaçaktan şüpeleniyor iseniz en kısa zamanda LPG servisine giderek LPG kaçak kontrolu yaptırmanız gerekir.

Sıralı ve Karbüratörlü sistem LPG'li aracınızda oluşan arızaların muhtemel sebeplerini öğrenmek için alt taraftaki ilgili pencereye tıklayınız.

Sıralı Sistem LPG Sorunları Ve Çözümleri 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder