18 Kasım 2016 Cuma

Sıralı Sistem Araçta Stop Etme Sorunu



Sıralı Sistem Araçta Stop Etme Sorunu 

Sıralı sistem araçta vitesi boşa atınca stop etme sorunu varsa bu sorun genelde bir kaç  farklı sebepden meydana gelir. Bu sebeplerden kısaca bahsedip sıralayacak olursak.

1- Özellikle kış aylarında ve soğuk mevsimlerde sabah aracın gaza geçiş ısısı düşük ayarlanmışsa, gaza erken geçip LPG enjektörlerine düzensiz basınçta sıvı olarak gaz göndereceğinden enjektör sürelerinin sapması ve kısa sürede LPG enjektör arızası meydana gelir. Bu sorunla karşılaşmamak için özellikle kış aylarında aracın gaza geçiş ısısını en az 40 dereceye ayarlatmamız gerekir.

2-Lpg'li Aracı boşa atınca stop etmesinin ikinci sebebi ise LPG regülatör arızası veya basınç ayarı bozulmuş ise motora girecek yakıt miktarı düzensiz olacağı için LPG de stop etme sorunu meydana gelebilir.

3-Bazı LPG sistemlerinde map sensörnün arızalı olması yüzünden araçta performans kaybı ve vitesi boşa atınca stop etme sorunu meydana gelmektedir. Bu gibi durumlarda map sensörü arızası genelde deneme yanılma yöntemiyle tespit edilir. Özellikle yerli sıralı sistemlerde bilgisayar bağlantısı ile tespit edilemez.

4- LPG enjektör arızası var ise araçta performans kaybı düzensiz çalışma ve rolanti sorunu meydana gelir.

5- Motordaki boğaz kelebeği pisse ve adaptasyon ayarı bozuk ise hem gazda hemde benzinde rolantide düzensiz çalışma meydana gelir.

6- Zamanla LPG ayarnın bozulacağnı bilmemiz gerekir bozuk LPG ayarı Gazda vitesi boşa atınca stop etme sorunu gibi bir çok LPG sorunlarına yol açar.

Sıralı sistem LPG'li aracınızda oluşan arızaların muhtemel sebeplerini öğrenmek için alt taraftaki resme tıklayınız.

Sıralı Sistem LPG Sorunları Ve Çözümleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder