18 Kasım 2016 Cuma

Sıralı Sistem Aracımda Benzin Biterse Ne Olur ?



Sıralı Sistem Aracımda Benzin Biterse Ne Olur ?

Sıralı sistem araçlarda benzin biterse aracın marşına basıldığında çalışmaz hale gelir. Nedeni ise sıralı sistemlerde ecu ilk çalışmada benzine programlanmış olmasıdır. Yani devir, ısı, ve basınç sensörlerin'den gelen sinyale göre Ecu aracın lpg de çalışmasını sağlar.

Kısaca özetleyecek olursak sıralı sistemde benzin biterse ecu devir ve ısı sensöründen gelen değerleri yeterli bulmadığı için mal ve can güvenliği için aracı çalışmaz hale getirir.

Şunu merak etmiş olabilirsiniz mal ve can güvenliği ile aracın lpg de çalışmamasının ne alakası var hemen özetleyelim diyelim ki aracınızı lpg servisine götürdünüz ve araç benzinsiz çalışır hale getirdiniz.

Ve bu araç sabah soğuk motor tek marşta lpg de çalıştı evet çalışır ama asıl sorun çalıştıktan sonra neler olacağı söyleyelim regülatör ısınıp gazı buhar haline dönüştürmediği için lpg yi sıvı halde ortalama -50 derecede filtre ve hortumlardan basınçlı halde enjektörlere gönderir.

Bu sebepten dolayı enjektör hortumları basınca ve soğuğa dayanıklı olmadığı için çatlar aşırı derecede gaz kaçağına yol açarlar. Ve ayrıca lpg enjektörleri basınca ve aşırı soğuğa dayanamayıp zayıf bulduğu bağlantı noktalarından gaz kaçırıp yangına sebep olurlar.

Bu nedenden sıralı sistemde benzin biterse araç çalışmaması için lpg sistemleri üreten firmalar mal ve can güvenliği için gerekli tedbirleri almak maksadıyla mecburen aracın motor soğukken benzinde çalışan sistem üretmektedirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder