17 Kasım 2016 Perşembe

LPG'de Arıza Lambası Yanıyor Sebebi Nedir

Sıralı Sistem Lpg De Arıza Lambası Neden Yanar?  http://www.lpgyedekparca.com/lpgde-ariza-lambasi-neden-yanar:

LPG'de arıza lambası yanıyor sebebi nedir sorusunun cevabını kısa ve anlaşılır biçimde cevaplayalım. LPG'de arıza lambasının yanma sebepleri genelde üç farklı sebepten meydana gelir. Bu sebepler araca uygun olmayan LPG kitinin takılması, Lpg enjektörleri veya sisteminde arıza olması son olarak LPG montaj veya kalibrasyon parametleri yanlış olarak ayarlanmasıdır.
Özellikle yeni nesil araçlarda motor çalışma sistemi eskilere göre çok farklı olduğu için bu tür araçlara montaj edilecek lpg sistemi doğru seçilmelidir. LPG sistemi doğru seçilmediği taktirde araçta arıza lambasını yanması ve başka sorunlara yol açtığını bilmemiz gerekir. Sıfıra yakın araç sahiplerine tavsiyem fabrikanın önerdiği LPG markalarını taktırmak olacaktır.
Bu sayede araç garantiden çıkmaz ve gazda arıza lambası yanıyor gibi sorunlar yaşanmaz. Yanlış yapılan LPG montaj ve ayarı nedeni ile arıza lambası yanarmı sorusunun cevabı aşağıda özetlenmiştir.
1- Enjektör hortumlarının ve bağlatı mesafesinin uzun olması
2- Araca uygun enjektör mozullarının takılmaması zengin yada fakir karışıma yol açıp LPG'de arıza lambası yanmasına yol açar.
3- Araca uyumsuz LPG enjektörü takılması veya  LPG enjektör arızası yüzünden arıza lpg'de lambasını yanar.
4- Enjektör kablo sıralarının yanlış dizilmesi manifolda giden yakıt sıralaması karışacağı için arıza lambası yanar.
5- Regülatörden enjektöre giden gaz hortumunun uzun olması LPG enjektörlerine gazı yetiştirmeyeceğinden fakir karışıma neden olup LPG'de arıza lambasını yakacaktır.
6- LPG ayarı yapılırken işin kolayına kaçıp kayıtlı ayar kullanıp gaz enjektör sürerini haritadan ayarlanmaması zengin veya fakir karışıma neden olacağından LPG'de arıza lambasının yanmasına neden olacaktır.
7- Gaza geçiş ısısının düşük olması enjektörlere sıvı gaz gideceği için araçta teklemeye ve arıza lambası yanmasına neden olur.
8- Regülatör basıncı düşük basınca ayarlanırsa arıza lambasının yanmasına yol açar.
9- Ecu arızalı ise enjektör sürelerini yüksek tutabilir bu nedenle araçta zengin karışım meydana gelir bu sebepten arıza lambası yanar
10-Regülatör arızası veya map sensörünün arızalı olması gaz basıncının düzensiz hale gelmesine yol açar araç zengin veya fakir karışım algılayarak arıza lambasını yakar. Böylelikle kısaca LPG'de arıza lambası yanıyor sebebi nedir sorusuna açıklık getirmiş olduk.

Sıralı sistem LPG'li aracınızda oluşan arızaların muhtemel sebeplerini öğrenmek için alt taraftaki resme tıklayınız.


Sıralı Sistem LPG Sorunları Ve Çözümleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder